Ajantasaista tietoa, ohjeistuksia sekä suosituksia alueen koronatilanteeseen liittyen löydät Soiten koronasivustolta 

Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Liikuntapaikat ja -tilat

Lestijärven kunnan ylläpitämät leikkipaikat ja urheilualueet

Kunnassa panostetaan liikuntasuorituspaikkoihin uuden koulun rakennuksen yhteydessä ja Lestijärveltä löytyy kattava tarjonta harrastusmahdollisuuksia kuten frisbee-golf, rantalentopallo, jalkapallo, hiihto, pesäpallo, vaellus, lumikenkäily, sup-lautailu.

Koulun alue

Koulun piha-alueelta löytyy monipuolista tekemistä kaiken ikäisille lapsille. Löytyy mm. keinuja, kiipeilytelineitä, liukumäki sekä miniareena. Koulun piha-alueella saa käydä leikkimässä aamusta iltaan. Huom. Piha-alue on poissa käytöstä rakennustöiden vuoksi kesän 2021.

Lestijärven uusi hirsikoulu valmistui keväällä 2021 ja opetus alkaa syyslukukauden alussa elokuulla 2021. Uuden koulun läheisyyteen on valmistunut jääkiekkokaukalo ja tulevaisuudessa pihaan valmistuu myös liikuntakeskus.

Urheilukentällä voi käydä pelaamassa ja touhuamassa aina kun siellä ei ole ohjattua tai järjestettyä toimintaa.

Koulun kaukalo ja piha

Kuntosali

Lestijärven kuntosali sijaitsee vanhan Hirvisen hallin tiloissa Halsuantien varrella. Kuntosali on ilmainen ja vuorot voit varata Lestijärven kunnalta.

Osoite: Halsuantie 9, 69440, Lestijärvi

 

Frisbeegolfrata

Lestijärvelle on rakennettu uusi frisbeegolfrata vuonna 2019. Rata löytyy noin 3 kilometrin päästä Lestijärven keskustasta Halsualle päin ajettaessa. Radassa on 18 väylää ja radan tyyppi on metsärata, joten heittäessään voi samalla ihailla kaunista metsämaisemaa.

Osoite: Halsuantie 94, 69440, Lestijärvi.

Radan tyyppi: Metsärata

Rata on ilmainen.

Lisätietoa: Lestijarvi discgolfpark

Frisbee kiekko. Discgolf

 

Rantabulevardi

Kirkonkylän Rantabulevardilta löytyy kävelypolku, lasten leikkipuisto ja ulkokuntoilualue. Kirkonkylän uimaranta on tällä hetkellä pois käytöstä rakennustyömaan vuoksi.

Ulkokuntoilualue Rantabulevardin leikkipuisto

Paranta

Parannasta löytyy yleinen uimaranta, lasten leikkipaikka, rantalentopallokenttä, grillikota, uimakopit, vessat sekä infokoppi. Matala hiekkapohja tekee uimisesta turvallista myös perheen pienimmille. Parannasta löytyy myös pöytäryhmiä piknikin viettoon.

Hyvinvointipolku ja pururadat

Noin 4 km mittainen hyvinvointipolku kulkee kirkonkylältä Parannan uimarannalle. Pururadat löytyvät Yli-Lestiltä sekä Syrinkylältä. Talvisin Lestijärven kirkonkylältä Syrinkylälle kulkevan retkiladun sekä järven jäällä kulkevan jääladun latupäivityksiä voi seurata Facebookista.

Retkeilyreitit

Muistathan olla roskaamatta paikkoja!

Mahdollisista vioista ja rikkoutumisista ota yhteys

Pyöräily