Kunnantoimisto viettää kesälomaa 8.7.-26.7.2024

Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Nuoriso

Etsivä nuorisotyö – Toholampi ja Lestijärvi

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun tai työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat tsemppiä, apua, neuvontaa ja ohjausta arjessaan.

Etsivä nuorisotyöntekijä voi tarjota apua mm.

  • Raha-asioiden järjestelemisessä
  • Kouluasiat
  • Työasiat
  • Asuntoasiat
  • Harrastusasiat
  • Erilaisissa elämäntilanteissa
  • Linkkinä / apuna eri virastojen ja tahojen kanssa

Etsivä voi lähteä kanssasi hoitamaan asioita esimerkiksi kelaan, sosiaali- tai työvoimatoimistoon tai vaikka kouluun. Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa sinua myös työpaikan etsimisessä, työhakemusten laatimisessa sekä erilaisten lomakkeiden täyttämisessä.

Nuoret ohjautuvat etsivään nuorisotyöhön oppilaitoksista, TE-toimistosta, sosiaalipalvelusta, terveydenhuollosta, vanhempien pyynnöstä, kavereiden kautta tai nuoren omasta yhteydenotosta
Etsivä nuorisotyö perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja tarjoaa tukea vain, jos nuori sitä itse haluaa.

Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään!

Puhelin: 040 150 5234

Facebook: Etsivä Toholampi Lestijärvi

Instagram: Etsivä nuorisotyö Toholampi & Lestijärvi

 

Nuorisotila Nuoppari

Nuorisotila on paikka, jonne voit tulla yksin tai kaverin kanssa viettämään vapaa-aikaasi. Vapaan oleilun lisäksi nuopparilla voi esimerkiksi pelata biljardia, ilmakiekkoa sekä erilaisia lauta- ja konsolipelejä ja askarrella. Toisinaan järjestetään kisoja, retkiä ja teemailtoja. Ilmapiiri on rento ja kaikki tulevat yleensä hyvin toimeen keskenään.

Nuorisotila on päihteetön ja turvallinen ajanviettopaikka, jossa on aina paikalla aikuinen. Tilalla voit myös keskustella luottamuksellisesti ohjaajan kanssa, ja vaikka etsiä yhdessä tietoa netistä.

Voit seurata Nuopparin aukioloaikoja Lestijärven vapaa-aikatoimen Facebookista tai Instagramista 

Osoite: Lestintie 41, 69440, Lestijärvi

Nuorisovaltuusto

Lestijärvellä toimii nuorisovaltuusto, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2016. Nuorisovaltuustoon kuuluu yhteensä kahdeksan jäsentä yläkoulusta ja toiselta asteelta. Toimintaa ohjaa Lestijärven kunnan nuoriso ohjaaja. Nuorisovaltuusto on aktiivisesti mukana monenlaisessa toiminnassa.

Nuorisovaltuuston tehtävänä on vaikuttaa nuorten asioihin kunnassa ja sen toiminnassa. Käytännössä otamme kantaa nuoria koskeviin asioihin, teemme aloitteita ja suunnittelemme nuorilta nuorille tapahtumia, jotka edistävät hyvinvointia ja ehkäisevät syrjäytymistä.

Seuraa Lestijärven nuorisovaltuuston toimintaa Instagramissa.