Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Anders-kirjastot

Lestijärven kirjasto on osa Anders-kirjastoverkkoa. Anders-kirjastoja ovat Halsuan, Kannuksen, Kaustisen, Kokkolan, Lestijärven ja Toholammin kirjastot. Yhdellä kirjastokortilla pääset käsiksi kaikkien seutukirjastojen kokoelmiin. Anders-kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, jonka kautta on helppo tarkistaa kaipaamansa aineiston saatavuus. Verkkokirjaston kautta voi myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Sivuilta löytyy myös artikkeleita ja kirjavinkkejä.

Seutulainan ja varausten tekeminen Lestijärven kirjaston kautta on ilmaista. Hyllyssä olevaa aineistoa voi myös varata, ja noutaa tilausta seuraavana keskiviikkona haluamastasi kirjastosta. Aineistot voi myös palauttaa mihin tahansa Anders-kirjastoon. Anders-kirjastoilla on yhtenäiset laina-ajat aineistoille mutta kirjastoilla on omat aukioloajat.

Anders-käyttösäännöt

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa ilmoittamalla henkilötietonsa ja vakinaisen osoitteensa. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus. Tarvittaessa on henkilöllisyys todistettava. Kirjastokortti on esitettävä aina lainattaessa!

Kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikissa Anders-kirjastoissa. Rekisteröitynyt asiakas voi käyttää lainaamiseen halutessaan myös Kela- tai ajokorttia. Tällöin rekisteröintiin vaaditaan sosiaaliturvatunnus.

Asiakkaan vastuu

Asiakas on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta. Kirjastokortin katoamisesta ja yhteystietojen muutoksesta on ilmoitettava kirjastoon. Aineiston turmeltuminen, palauttamatta jättäminen ja maksujen laiminlyönti aiheuttaa lainausoikeuden menettämisen. Lainausoikeuden menettää, jos myöhästymismaksut ylittävät 10 €.

Laina-ajat

Käsikirjaston kirjoja lainataan korkeintaan viikoksi. Aikakauslehtien uusinta numeroa ei lainata. Lainan voi uusia, ellei siitä ole varauksia. Lainojen uusiminen ja varaukset voi tehdä kirjastossa paikan päällä, sähköpostitse tai omatoimisesti Anders-verkkokirjastossa Internetissä.

Laina-ajat eri aineistoille:

  • kirjat  28 vrk
  • lehdet 14 vrk
  • musiikkiäänitteet 14 vrk
  • äänikirja 14 vrk
  • dvd ja blu ray-levyt 14 vrk