Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Kulkuyhteydet

Lestijärvelle pääsee parhaiten autolla valtatietä 58 pitkin.

Saapuminen julkisilla

Lestijärvelle pääsee kuin pääseekin julkisilla kulkuvälineillä! Jos saavut kauempaa Lestijärvelle, voit tulla ensin Kokkolaan tai Kannukseen junalla https://www.vr.fi/ , josta pääset jatkamaan matkaasi Lestijärvelle bussilla. Pääset tarkistamaan bussien aikataulut osoitteesta https://www.perille.fi/fi/. Bussit noudattavat koulujen aikatauluja, joten ne kulkevat ainoastaan arkipäivisin ja koulujen aukioloaikoina.

Bussien aikataulut löytyvät myös matkahuollon sivuilta.Bussi pysähtyy Toholammilla ja siksi Matkahuollon hakukone tunnistaa matkat ainoastaan haettaessa erikseen Kannus-Toholampi tai Kokkola-Toholampi ja sitten tekemällä uusi haku välille Toholampi-Lestijärvi.

Autovuokraamot Kokkola

Taksit Lestijärvi

  • Taksi Similä Sakari
    sakari.simila@kase.fi
    040-504 0304
    Taksiliikenne, taksi 1+4, bussi 1+23, tilausajot

Rekibussilla luontoon ja takaisin

Retkibussi – Vihreämpi matkaketju liikennöi Keski-Pohjanmaalla kesällä 2022

Osta liput ennakkoon Matkahuollon nettimyynnistä alla olevien linkkien avulla. Samasta paikasta löytyvät myös tarkemmat  aikataulut. Jokaiselle vuorolle on varattavissa paikkoja myös polkupyörälle lipun oston yhteydessä. Huomioithan että Matkahuollon nettilipunmyynti päättyy 10 min ennen jokaiselle pysäkille annettua lähtöaikaa.

Lisäksi sunnuntaisin vuoro Koirasalmi -> Lestijärvi/ Lestijärvi -> Koirasalmi ajetaan VAIN, jos vuorolle on ostettu ennakkoon lippuja, kyseisille vuoroille lipunmyynti päättyy jo klo 10.20.

Kokkolassa retkibussien lähtöpaikka on Kokkolan Kauppatori. Retkibussit pysähtyvät useissa kohteissa reitin varrella mm. Toivosen Eläinpuisto ja Museokylän luona. Katso Retkibussien pysähdyspaikat oheisesta liitteestä ”Aikataulut, pysäkit ja hinnat”.

Tarkista aikataulut ja osta liput osoitteesta: www.visitkokkola.fi/retkibussi/

Lähimmät juna- ja lentoasemat

Lähin juna-asema on Haapajärvellä, josta matkaa kertyy Lestijärvelle noin 42 kilometriä. Toiseksi lähin juna-asema löytyy Kannuksesta, josta Lestijärvelle on 60 kilometriä matkaa. Juna-aikataulut voit tarkistaa VR:n sivuilta.

Lähin lentokenttä on Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä, jonne matkaa kertyy 79 kilometriä. Lentokentältä lähtee runsaasti sekä ulkomaan että kotimaan lentoja eri kohteisiin. Lisää tietoa Kokkola-Pietarsaaren lentokentän sivuilla.

Keski-Pohjanmaan liikkumispalvelut

Kaikki Keski-Pohjanmaan maaseutualueiden liikkumispalvelut on ensimmäistä kertaa koottu yhteen paikkaan, kulukuri.com-portaaliin. Kulukurista löytyy valtava määrä liikkumisen palveluita, joista hyötyvät niin paikalliset kuin alueella vierailevatkin ihmiset. Sivustolta löytyy tarvittava tieto niin joukkoliikenteen, yksilöliikenteen kuin tavarankuljetuksenkin palveluista. Käyttäjä ohjataan oikean palvelun pariin, mm. ostamaan bussi- ja junaliput, löytämään kunkin paikkakunnan taksit ja pakettipisteet tai vaikka kaverit kimppakyyteihin. Myös ajankohtaiset liikenteen olosuhde- ja tietyötiedot löytyvät samasta paikasta.

Kulukuri.com-palvelun taustalla on Kaustisen seutukunnan Kyytiin2 -hanke

Keski-Pohjanmaan maaseutuliikenne

Katso tietoja Keski-Pohjanmaan maaseutuliikenteestä tai sovi kimppakyytejä Facebookissa.

Sähköauton latauspiste

Lestijärveltä löytyy myös sähköauton latauspiste. Latauspiste sijaitsee Lestijärven kunnanviraston pihalla osoitteessa Kotipellonkuja 39, 69440 Lestijärvi.