Tarkista ajankohtaiset tiedot, ohjeistukset ja suositukset alueellisesta koronatilanteesta Soiten koronasivustolta 

 

Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Kulttuuri

Lestijärven kunta toteuttaa kulttuuri- ja tapahtumatuotantoa yhdessä yhdistysten, järjestöjen, kylien, seurakunnan, kansalaisopiston sekä paikallisten kulttuurin tuottajien kanssa. Kulttuuria ja tapahtumia toteutetaan kuntalaisten kanssa heidän hyvinvointinsa vahvistamiseksi sekä kaikkien kesäasukkaiden ja matkailijoiden iloksi.

Nähtävyydet ja Lestijärven historia: visitlestijarvi.fi/

Tapahtumat

Lestijärvellä on useita vuosittaisia tapahtumia. Lestiviikko sijoittuu vuosittain heinäkuun alkupuolelle ja koko viikko on täynnä mukavia tapahtumia. Lestiviikon ohjelmaan kuuluu mm. kesälestiläisten tapaaminen, suosittu Lestin ympäripyöräily, joka järjestetään Lestiviikon perjantaina ja Lestiviikko huipentuu Lestijärven kotiseutumuseolla sunnuntaina järjestettävään Lestinpäivään.

Lestiviikon ajankohdat vuosittain:

04.07.-10.07.2022

03.07.-09.07.2023

01.07.-07.07.2024

Kesäisin Lestijärvellä järjestetään yhteisiä SUP-lautailu retkiä sekä Polut ja laavut tutuiksi-tapahtumia, jossa lähdetään yhdessä tutkimaan retkeilyreittejä.

Kirjastossa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä vuosittain. Lestijärven kulttuuriperintöön ja historiaan pääsee tutustumaan visitlestijarvi.fi sivustolla. Lestijärven kotiseutumuseossa pääsee tutustumaan Lestijärven paikalliseen historiaan, historiallisiin esineisiin ja rakennuksiin. Lestijärven kotiseutumuseota voit seurata Facebookista.

Tapahtumista tiedotus

Lestijärven vapaa-aikatoimi

Visit Lestijärvi

Lestijärven ja naapurikuntien tapahtumat löydät Kaustisen seudun tapahtumakalenterista.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Keski-Pohjanmaan ja Kruunupyyn alueella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukortti-verkostossa on mukana yhteensä 30 kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta. Kaikukortilla voit myös hankkia kurssipaikkoja suureen osaan Kokkolan seudun opiston sekä Perhonjokilaakson kansalaisopiston kursseista.