Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Kulttuuri

Lestijärven kunta toteuttaa kulttuuri- ja tapahtumatuotantoa yhdessä yhdistysten, järjestöjen, kylien, seurakunnan, kansalaisopiston sekä paikallisten kulttuurin tuottajien kanssa. Kulttuuria ja tapahtumia toteutetaan kuntalaisten kanssa heidän hyvinvointinsa vahvistamiseksi sekä kaikkien kesäasukkaiden ja matkailijoiden iloksi.

Nähtävyydet ja Lestijärven historia: visitlestijarvi.fi/

Kulttuurikasvatussuunnitelma

Lestijärven kulttuurikasvatussuunnitelma 2022 – 2027

”Lestiltä saa elämään sekä juuret että siivet!”

Lestijärven kulttuurikasvatussuunnitelma laadittiin keväällä 2022 ja otettiin käyttöön elokuussa 2022.

Toimijat: Lestijärven perusopetus ja varhaiskasvatus, Lestijärven sivistyspalvelut, Lestijärven nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimi, Lestijärven kirjasto sekä yhdistys- ja järjestötoimijat.

Kohderyhmä: Lestijärven perusopetuksen 0-9-luokkien oppilaat ja varhaiskasvatuksen ryhmät. Kulttuurikasvatussuunnitelmaa toteutetaan myös yhdistys ja järjestötoiminnassa, kerhoissa sekä nuoriso- ja kulttuuritoimessa kaiken ikäisille kuntalaisille.

Sisältö: Lestijärven kuntastrategiassa korostuu kolme asiaa: luonto, matkailu ja paikallisuus. Näihin kolmeen seikkaan nojaa myös Lestijärven kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma. Tavoitteena on vahvistaa lestiläisten lasten ja nuorten juuria, jotta jokainen osaa arvostaa oman kotikuntansa merkitystä ja erityisyyttä. Paikallisuus ja luonto näkyvät kulttuurikasvatussuunnitelmassa kunnan merkkihenkilöihin, kotiseutumuseoon, paikallisiin taiteilijoihin ja oman kunnan historiallisiin ja nykypäivän kohteisiin tutustumisena.

Lestijärven kunnassa on käytössä sekä perustason että kymmenen eri taiteenalaa sisältävä kulttuurikasvatussuunnitelma. PERUSTASON työpajoissa ja käyntikohteissa pääsee tekemään itse ja tutustumaan kattavasti eri taiteenaloihin/kulttuurikohteisiin. Perustason lisäksi ovat lukukausittain vaihtuvat TEEMAT, eli esittävän taiteen kokonaisuudet. Vuosittain keskitytään kahteen taiteenalaan, jossa jokainen ikätaso tekee asioita opetussuunnitelmansa mukaisesti.

Kulttuurikasvatussuunnitelma – Lestiltä saa elämään sekä juuret että siivet!

Kulttuurisuunnitelman_vuosikello_Kops

Kulttuurikasvatussuunnitelman_vuosikello_varhaiskasvatukseen_Kops

Kulttuurikasvatussuunnitelman_vuosikello_koulu

 

Tapahtumat

Lestijärvellä on useita vuosittaisia tapahtumia. Lestiviikko sijoittuu vuosittain heinäkuun alkupuolelle ja koko viikko on täynnä mukavia tapahtumia. Lestiviikon ohjelmaan kuuluu mm. kesälestiläisten tapaaminen, suosittu Lestin ympäripyöräily, joka järjestetään Lestiviikon perjantaina ja Lestiviikko huipentuu Lestijärven kotiseutumuseolla sunnuntaina järjestettävään Lestinpäivään.

Lestiviikon ajankohdat vuosittain:

04.07.-10.07.2022

03.07.-09.07.2023

01.07.-07.07.2024

Kesäisin Lestijärvellä järjestetään yhteisiä SUP-lautailu retkiä sekä Polut ja laavut tutuiksi-tapahtumia, jossa lähdetään yhdessä tutkimaan retkeilyreittejä.

Kirjastossa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä vuosittain. Lestijärven kulttuuriperintöön ja historiaan pääsee tutustumaan visitlestijarvi.fi sivustolla. Lestijärven kotiseutumuseossa pääsee tutustumaan Lestijärven paikalliseen historiaan, historiallisiin esineisiin ja rakennuksiin. Lestijärven kotiseutumuseota voit seurata Facebookista.

Tapahtumista tiedotus

Lestijärven vapaa-aikatoimi

Visit Lestijärvi

Lestijärven ja naapurikuntien tapahtumat löydät Kaustisen seudun tapahtumakalenterista.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Keski-Pohjanmaan ja Kruunupyyn alueella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukortti-verkostossa on mukana yhteensä 30 kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta. Kaikukortilla voit myös hankkia kurssipaikkoja suureen osaan Kokkolan seudun opiston sekä Perhonjokilaakson kansalaisopiston kursseista.