Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Lestijärvi

Lestijärvi, Manner-Suomen pienin kunta on perustettu vuonna 1868, ja se sijaitsee kauniin maakuntajärvemme, Lestijärven rannalla Keski-Pohjanmaalla. Vaikka Lestijärvellä asukkaita on vain 720, on kylämme aina ollut eloisa ja viihtyisä, varsinkin kesäisin. Kesällä mökkiläiset saapuvat sankoin joukoin nauttimaan luonnosta ja järven tarjoamista aktiviteeteista. Myös tapahtumia järjestetään ahkerasti ja suurimpia niistä ovatkin Muikkumarkkinat, juhannusjuhlamme sekä Lestin ympäripyöräily. Luonnostaan kauniin Lestijärven vireä elinkeinoelämä kasvaa ja vahvistuu matkailusta, ja se onkin yksi tärkeimmistä tulevaisuuden elinkeinoista.

Suurimpana vetovoimana ympäri vuoden toimii kuitenkin luonto ja sen tarjoamat mahdollisuudet monenlaiseen olemiseen ja tekemiseen. Lukemattomat retkipolut tarjoavat patikointia viikoiksi ja upeat maisemat kutsuvat palaamaan uudestaankin. Lestijoen melontaretket ovat yksi kesän ykkösaktiviteeteista, sillä reittejä löytyy niin aloittelijoille kuin hurjapäillekin. Rauhallisempaa tekemistä kaipaava voi viettää päivän loikoillen upeilla hiekkarannoillamme tai vuokrata sup-laudan ja lähteä päiväksi järvelle. Myös kalastus on suuressa suosiossa, sillä Lestijärvi on vuosisataisesti tunnettu muikkupitäjä. Varaa itsellesi vuokravälineitä, aktiviteetteja ja majoitusta.

Talvisin metsässä kulkeva retkilatu ja järveä pitkin vedetty jäälatu tarjoavat mahtavan hiihtokokemuksen. Myös lumisessa metsässä lumikenkäily on kokemisen arvoinen elämys. Tuulestaan tunnettu Lestijärvi soveltuu myös jääpurjehdukseen. Lue lisää Lestijärven matkailusta ja aktiviteeteista.

Lestijärvi muodostuu vahvoista Suomenselän vedenjakaja-alueen, Syrin ja Yli-Lestin kylistä sekä Lestijärven rannalla olevasta kirkonkylästä. Lähialueella olevat energiahankkeet ja niihin liittyvä kaivostoiminta mahdollistavat toteutuessaan Lestijärven ja koko Kaustisen seutukunnan vahvan kasvun ja kehityksen.

Lestijärvi on viihtyisän asumisen palvelualtis ja ennakkoluuloton kunta, johon uusien asukkaiden on helppo muuttaa. Lue lisää asumisestaManner-Suomen toisiksi pienimmässä.

Lestijoki