Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Lomituspalvelut

 

Lomituspalvelujen tarkoituksena on turvata paikallisyksikön alueella olevien maatalousyritysten toiminta yrittäjien vuosilomien ja sijaisapujen aikana sekä turkistilojen toiminta yrittäjien vuosilomien aikana.

Toholammin paikallisyksikkö järjestää lomituspalvelut Toholammin ja Lestijärven kuntien, Kannuksen kaupungin sekä Kokkolan kaupunkiin kuuluvien Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntien alueella.

Lomituspalvelujen piirissä on noin 270 maatilaa (490 maatalousyrittäjää) ja 14 turkistilaa. Paikallisyksikön palveluksessa on 80 – 90 vakituista ja pidempiaikaista määräaikaista lomittajaa.

Yrittäjällä on mahdollisuus vuosittain valita, käyttääkö hän kunnan järjestämiä lomituspalveluja vai järjestääkö lomituksensa itse. Kaikkien samalta tilalta lomaan oikeutettujen tulee valita sama järjestelmä. Itsejärjestetyssä lomituksessa yrittäjä järjestää lomituksen itsenäisesti ja kunta maksaa yrittäjälle korvauksen. Kunnan järjestämissä lomituspalveluissa paikallisyksikkö hoitaa lomitusten järjestämisen.

Yhteystiedot ja vastuualueet löydät Toholammmin kunnan sivuilta..