Kunnantoimisto viettää kesälomaa 8.7.-26.7.2024

Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Keski-Pohjanmaan maakuntajuhla ja Lestinpäivä 7.7.2024

järvi.

Keski-Pohjanmaan maakuntajuhla 7.7.2024 maakuntajärvemme Lestijärven rannalla

Koko kansan maakuntajuhlaa ja samalla perinteistä Lestinpäivää vietetään sunnuntaina 7.7.2024 Lestijärvellä. Maakuntajärvemme rannalla järjestettävässä juhlassa nuorilla ja maakuntamme upealla luonnolla on keskeinen rooli.

Ohjelmassa on jälleen tarjolla hieno kattaus keskipohjalaista identiteettiä ja kulttuuriosaamista. Keski-Pohjanmaan liiton ja Lestijärven kunnan järjestämässä maakuntajuhlassa juhlapuhujana on juuri Euroopan parlamentin jäsenen tehtävät jättämässä oleva, ministeri Mauri Pekkarinen. Juhlassa on myös esiintyjä Suomen iskelmämusiikin huipulta, veteliläinen laulaja Toni Taipale. Taipale nousi koko kansan tietoisuuteen, kun hän osallistui The Voice of Finland laulukilpailuun, jossa sijoittui kolmanneksi ja ollen paras mieslaulaja. Näiden lisäksi myös paikallista kulttuuritarjontaa.

Maakuntajuhlan vietto alkaa klo 10 Lestijärven kirkossa, jossa on Juhlajumalanpalvelus. Keski-Pohjanmaan maakuntajuhla ja Lestinpäivä järjestetään Lestin koulun pihalla (Lestintie 40) kello 12.00 alkaen. Sateella juhla pidetään Lestin uuden koulun juhlasalissa. Ennen maakuntajuhlan alkua on mahdollisuus nauttia omakustanteinen, maukas keittolounas klo 11.00 alkaen ja juhlan jälkeen on vieraille tarjolla juhlakahvit.

Juhlapäivän vieton Lestijärvellä voi päättää luonnon äärellä. Kello 14.00 alkaa opastettu luontoretki Iso-Valkiaiselle. Yhteislähtö omilla ja kimppakyydeillä Lestijärven kunnantalon pihalta osoitteesta Lestintie 39. Reitti on helppokulkuinen ja yhteispituudeltaan noin 1,6 km. Luontoretkelle sään mukainen vaatetus!

Lämpimästi tervetuloa keskipohjalaisten yhteiseen juhlaan!