Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Lestin koulun vihkiäisten tunnelmia

Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022.

Lauantaina 21.5.2022 vietettiin Lestin koulun ja päiväkodin vihkiäisiä. Juhla aloitettiin kakkukahveilla ja vieraat saivat käydä tutustumassa koulun ja päiväkodin uusiin tiloihin. Vieraita vastaanottamassa olivat koulun oppilaat Aleksi Kangasvieri ja Minttu Uusitalo sekä kunnanjohtaja Anne Kurkela, rehtori – sivistysjohtaja Niko Aihio, valtuuston puheenjohtaja Marja Tiala sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Jorma Koski-Vähälä.

Juhla sisälsi mahtavia puheita ja upeita esityksiä. Vihkiäiset avasi ja juonsi Lestin koulun rehtori ja sivistysjohtaja Niko Aihio. Puhujana juhlassa oli kunnallisneuvos Esko Ahonen, joka kertoi Lestin koulun ja päiväkodin suunnittelun vaiheista ja kuinka rohkea päätös uuden koulun rakentamisesta saatiin tehtyä. Vihkiäisten juhlapuhujaksi saapui maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen, joka ylisti upeaa Lestijärven rannalla seisovaa hirsirakennusta, sen energiaratkaisuja ja uuden koulun merkitystä kunnan veto- ja pitovoimalle. Koulun rakentaminen kertoo Lestijärven panostuksesta ja uskosta tulevaan. Juhlan kiitospuheen piti kunnanjohtaja Anne Kurkela.

Koulun henkilökunta ja oppilaat tekivät upeaa työtä järjestäessään vihkiäisiä. Esityksiä nähtiin sekä ylä- että alakoululta. Alakoululaiset hurmasivat TipiTii -esityksellään ja yläkoululaiset järjestivät ihanan, rehellisen ja aidon runoesityksen. Koululaiset esittivät myös Minun Suomeni kappaleen ja yhteislauluna laulettiin Keski-Pohjanmaan laulu.

Vihkiäisissä jaettiin myös viisi Lestijärvi-mitalia. Mitalin saivat Esko Ahonen, Mari-Liisa Haka, Paula Tiala, Lassi Mäkelä ja Anne Haasiomäki.

Lestijärven kunnan puolesta suuri kiitos kaikille juhlaan osallistuneille, puhujille, esiintyjille sekä juhlan järjestelyistä vastanneille!

Kuvia Lestin koulun vihkiäisistä

Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022. Lestin koulun vihkiäiset 21.5.2022.