Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen

Coronavirus 3D illustration by CDC

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui perjantaina 8.10. ylimääräiseen kokoukseen arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Viranomaisryhmä linjasi, että Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen.

Soiten alueen koronavirustilanne on heikentynyt merkittävästi kuluneen viikon aikana. Viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu yhteensä 80 koronavirustartuntaa ja 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuusluku on 103 / 100 000 asukasta. Koronavirustesteistä 3 % on positiivisia. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kahdeksan koronaviruspotilasta, joista yksi tehohoidossa.

Tartuntoja on todettu eniten nuorilla sekä nuorilla aikuisilla. Tartuntoja esiintyy etenkin 10–19-vuotiailla ja 20–29-vuotiailla. Tartunnoista suurin osa on perhepiirissä ja harrastuksissa tapahtuneita tartuntoja.

Viranomaisryhmän päätöksellä Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Leviämisvaiheeseen siirtymisen perusteena on koronatartuntojen runsas määrä sekä nopea sairaalakuormituksen kasvu.

Alueellinen COVID-19-viranomaisryhmä on huolestunut alueen tilanteesta, sillä mikäli covid-potilaiden hoitotarve vielä lisääntyy, vaatii se toiminnan alasajoja muun muassa Soiten leikkaustoiminnassa ja vastaanotoilla.

Viranomaisryhmä suosittelee alueen asukkaita noudattamaan erityisen tarkasti voimassa olevia suosituksia ja määräyksiä.

Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustollahttps://korona.soite.fi/suositukset/

Lisäksi viranomaiset muistuttavat rokotusten tärkeydestä epidemian hillitsemiseksi.

Koronavirusrokotukset ovat käynnissä kaikille yli 12-vuotiaille Soiten alueella. Lisätietoa koronarokotuksistahttps://korona.soite.fi/koronarokotteet/  

Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 13.10.2021 arvioimaan alueellista koronavirustilannetta ja suosituksia. Mikäli alueelliseen koronavirustilanteeseen tulee muutoksia, kootaan viranomaisryhmä koolle tarvittaessa. Viranomaisryhmä koostuu THL:n, AVI:n, ELY:n ja Soiten asiantuntijoista.