Tarkista ajankohtaiset tiedot, ohjeistukset ja suositukset alueellisesta koronatilanteesta Soiten koronasivustolta 

 

Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Soite etsii uusia perhehoitajia

Soite logo.

Hei sinä, Soite etsii uusia perhehoitajia!

Perhehoito.pdf

Mitä perhehoito on?

Perhehoito on nimensä mukaisesti hoitoa perheessä, eli kodinomaista asumista yhdessä perheen kanssa, joka on halunnut tarjota asuinpaikan henkilölle, joka sitä tarvitsee. Vaikka perhehoidossa puhutaan hoidosta, on kyse myös ihan perinteisestä asumisesta yhdessä kodissa asuvan ydinperheen kanssa.

Perhehoidossa voi asua lapsi, nuori tai ikäihminen, joka ei syystä tai toisesta voi asua omassa kodissaan. Lasten ja nuorten osalta kyse on lastensuojelutyöstä, kun taas aikuisilla ja iäkkäillä kyse voi olla turvattomuuden tunteesta yksin asuessa ja tarpeesta asua yhdessä muiden kanssa. Ikääntyvien kohdalla perhehoito on hyvä vaihtoehto silloin, kun omassa kodissa ei ole enää hyvä ja turvallinen olo, mutta monet askareet onnistuvat vielä eikä tarvetta raskaammalle avulle ole.

Kuka perhehoitaja on?

Perhehoitaja on henkilö, joka ottaa turvaa ja tukea tarvitsevan henkilön luokseen asumaan. Perhearki jaetaan uuden tulokkaan kanssa samalla tavalla kuten omakin perheen kanssa. Kodin uusi jäsen osallistuu kodin tapahtumiin ja toimii osana perhettä, jakaen ilot, surut ja yhteiset hetket. Perhehoitajaksi ryhtyminen on aina koko perheen yhteinen päätös, koska asia koskettaa jokaista. Myös perhehoitoon muuttavalla on mahdollisuus tunnustella hetken sitä, sopiiko perhe hänelle ja toimivatko perheen ja uuden asukkaan kemiat hyvin yhteen. Hyvän ja rikkaan yhteisarjen myötä uusi asukas saa asua turvallisesti yhdessä perheen kanssa ja kokea yhteenkuuluvuutta yhteiseen arkeen, jossa jokaisella on tärkeä osansa.

Olisitko SINÄ kiinnostunut perhehoidosta ja perhehoitajuudesta?

Perhehoitajia tarvitaan lisää! Olisitko sinä valmis avaamaan kotisi oven ja toivottamaan uuden perheenjäsenen tervetulleeksi kotiinne ja jakamaan arkenne hänen kanssaan?

Perhehoitajana saisit tehdä työtä omassa kodissasi ja jakaa arjen perusasioita perheesi ja perhehoidon asiakkaan kanssa. Uuden perheenjäsenen ottaminen kotiin tuo uudenlaista rikkautta arkeen ja mahdollistaa oppimiskokemuksia niin aikuisille kuin lapsillekin.

Vai sopisiko sinulle paremmin kiertävänä perhehoitajana toimiminen?

Etkö koe omaksesi ottaa kotiisi uutta asukasta mutta haluaisit kuitenkin tehdä töitä perhehoidon parissa? Ehkäpä kiertävän perhehoitajan työ olisi silloin sinulle sopiva juttu!

Haemme myös kiertäviä perhehoitajia jotka vierailevat asiakkaiden kotona ja tekevät työtä apua tarvitsevan henkilön omassa kodissa. Kiertävät perhehoitajat käyvät yhdessä sovittujen aikataulujen mukaisesti mm. omaishoitajaperheiden luona, joissa viettävät aikaa omaishoidettavan kanssa sen aikaa, kun hoitaja käy asioilla tai tarvitsee vapaa-aikaa. Hoidettava puolestaan esittää usein toiveen siitä, ettei kotoa tarvitsisi siksi aikaa lähteä minnekään.

Kiinnostuitko lukemastasi? Otahan yhteyttä alla olevien yhteystietojen kautta, jotta voimme kertoa lisää!

Perhehoitajaksi valmentautumisen myötä saat konkreettisesti kuulla siitä, mitä perhehoitajuus ja kiertävän perhehoitajan työ on. Valmennukseen tuleminen ei sido perhehoitajuuteen, vaan antaa myös mahdollisuuden saada lisätietoa perhehoidosta. Päätös perhehoitajaksi ryhtymisestä ja siihen soveltumisesta tehdään valmennuksen myötä.

Perhehoitajan työtä tehdään omalla persoonalla ja luonteella eikä yksikään perhehoitaja ole samalainen. Erilaisuus on rikkautta niin perhehoitajan kuin perheen ja hoidettavankin osalta. Meissä on kaikissa sitä jotain erityistä, jolla voimme tuoda iloa ja valoa toiselle!

Jos saimme kiinnostuksesi heräämään, niin otahan meihin Soitessa yhteyttä!

Lastensuojelun perhehoito

040 804 2247

Ikääntyneiden perhehoito

040 806 5958

https://www.soite.fi/lasten-ja-nuorten-perhehoito

https://www.soite.fi/perhehoito