Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Koronan vaikutukset kunnan palveluihin 

Coronavirus 3D illustration by CDC

Tiloihin ja toimintoihin voi osallistua vain terveenä. Pidä turvaväliä, muista käsidesi, käytä kasvomaskia suosituksen mukaan. Koronavirus on turvallisinta kohdata täyden rokotesarjan saaneena.

Koulu

Koulu suljetaan ulkopuolisilta käyttäjiltä koulupäivinä klo 8.00 – 15.30 väliseksi ajaksi.

Opetus koulussa jatkuu lähiopetuksena. Alakoulun 5.-6.-luokilla ja yläkoulussa on voimassa vahva maskisuositus. Opettajat käyttävät maskia. Koulun iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastusryhmät jatkuvat normaalisti. Mahdollisista peruutuksista tiedotetaan Wilman kautta.

Päiväkoti

Päiväkoti on suljettu ulkopuolisilta.

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Lasta päiväkotiin tuovalle tai hakevalle aikuiselle suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Päiväkodin henkilökunta käyttää kasvomaskia.

Nuorisotilat

Nuorisotilojen toiminta jatkuu normaalisti. Nuopparilla on voimassa vahva maskisuositus. Myös käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia.

Kirjasto

Kirjasto on auki normaalisti. Kirjastossa on voimassa vahva maskisuositus. Kirjastossa voi asioida enintään kymmenen asiakasta kerrallaan. Vältä tarpeetonta oleskelua kirjaston tiloissa.

Kuntosalit

Kuntosaleilla on noudatettava kokoontumisrajoitusta. Vältä tarpeetonta oleskelua. Käytä maskia ja käsidesiä, pidä turvaväli. Pyyhi käyttämäsi laitteet ja välineet desinfiointiliinalla.

Koulun kuntosalilla voi käydä arkisin klo 6.00-8.00 välillä ja illalla klo 15.30-21.30. alkaen ja viikonloppuisin normaalisti 6.00-21.30.

Kunnantalo

Kunnantalo on suljettu ulkopuolisilta virka-aikana. Asiointi pyydetään tekemään puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. (Yhteystiedot: lestijarvi.fi/ota-yhteytta.) Välttämättömissä tapauksissa kunnantalolle pääsee asioimaan ovikelloa soittamalla. Voimassa vahva maskisuositus.

Kokoontumisrajoituksen mukaisia kokouksia voidaan pitää kunnantalolla vain virka-ajan ulkopuolella.

Kansalaisopisto

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 12.1. antanut kunnille suosituksen, että vapaan sivistystyön ylläpitäjät jatkavat etäopetusjärjestelyjään 31.1.2022 saakka. Kinnulan/Lestijärven opetusryhmät pyritään kuitenkin aloittamaan lähiopetuksena täyden viikon alusta, maanantaista 31.1.2022 alkaen. Keramiikkakurssi jatkuu viikolla 5, to 3.2.

Ohjeet seuroille ja tilojen vuokraajille

Kunnan tilojen vuokraajat, seurat, ryhmien järjestäjät ym. ovat velvoitettuja huolehtimaan AVIn antamien ohjeiden noudattamisesta. Toiminta tulee suunnitella siten, että lähikontakteja voidaan välttää ja terveysturvallisuutta lisätä. Pyydettäessä on esitettävä kirjallinen suunnitelma.

Rajoitukset

Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien (pl. Reisjärvi) alueella kielletään kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset seuraavasti:

  • Sisätiloissa kielletään yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä.
  • Uudet määräykset ovat voimassa kuukauden ajalla 23.1.- 20.2.2022.

Lisätietoa:

AVI korona: https://avi.fi/korona

AVIn tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930279

Soiten määräykset ja suositukset: https://korona.soite.fi/suositukset/

Koronatilanne kunnittain: https://www.koronatilastot.fi/fi/kunnat/