Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Koronan vaikutukset kunnan palveluihin helmikuussa

Coronavirus 3D illustration by CDC

Tiloihin ja toimintoihin voi osallistua vain terveenä. Pidä turvaväliä, muista käsidesi, käytä kasvomaskia suosituksen mukaan. Koronavirus on turvallisinta kohdata täyden rokotesarjan saaneena.

Koulu

Koulu suljetaan ulkopuolisilta käyttäjiltä koulupäivinä klo 8.00 – 15.30 väliseksi ajaksi.

Opetus koulussa jatkuu lähiopetuksena. Koulussa on voimassa vahva maskisuositus. Opettajat käyttävät maskia. Koulun iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastusryhmät jatkuvat normaalisti. Mahdollisista peruutuksista tiedotetaan Wilman kautta.

Päiväkoti

Päiväkoti on suljettu ulkopuolisilta.

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Lasta päiväkotiin tuovalle tai hakevalle aikuiselle suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Päiväkodin henkilökunta käyttää kasvomaskia.

Nuorisotilat

Nuorisotilojen toiminta jatkuu normaalisti. Nuopparilla on voimassa vahva maskisuositus. Myös käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia.

Kirjasto

Kirjasto on auki normaalisti. Kirjastossa on voimassa vahva maskisuositus. Vältä tarpeetonta oleskelua kirjaston tiloissa.

Kuntosalit

Käytä maskia ja käsidesiä, pidä turvaväli. Pyyhi käyttämäsi laitteet ja välineet desinfiointiliinalla.

Koulun kuntosalilla voi käydä arkisin klo 6.00-8.00 välillä ja illalla klo 15.30-21.30. aikana ja viikonloppuisin normaalisti 6.00-21.30.

Kunnantalo

Kunnantalo on suljettu ulkopuolisilta virka-aikana. Asiointi pyydetään tekemään puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Yhteystiedot: lestijarvi.fi/ota-yhteytta. Välttämättömissä tapauksissa kunnantalolle pääsee asioimaan ovikelloa soittamalla. Voimassa vahva maskisuositus.

Kokoontumisrajoituksen mukaisia kokouksia voidaan pitää kunnantalolla vain virka-ajan ulkopuolella.

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tiedottaa suosituksista suoraan opiskelijoita.

Ohjeet seuroille ja tilojen vuokraajille

Kunnan tilojen vuokraajat, seurat, ryhmien järjestäjät ym. ovat velvoitettuja huolehtimaan AVIn antamien ohjeiden noudattamisesta. Toiminta tulee suunnitella siten, että lähikontakteja voidaan välttää ja terveysturvallisuutta lisätä. Pyydettäessä on esitettävä kirjallinen suunnitelma.

Rajoitukset

Tällä hetkellä on voimassa tartuntatautilakiin perustuva sisätilojen kokoontumisrajoitus ja tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus:

  • Sisätiloissa voidaan järjestää tapahtumia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Kokoontumisrajoitus päättyy 25.2. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.
  • Tilojen terveysturvallinen käyttö on järjestettävä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti, käsidesiä on oltava tarjolla ja asiakasmäärää voidaan rajoittaa tai porrastaa, sekä huolehtia ilmanvaihdon tehostamisesta. Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus on voimassa 28.2. saakka.

Lisätietoa:

AVI korona: https://avi.fi/korona

AVIn tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930279

Soiten määräykset ja suositukset: https://korona.soite.fi/suositukset/

Koronatilanne kunnittain: https://www.koronatilastot.fi/fi/kunnat/