Lestin kunnan vaakuna ja teksti.

Koronan vaikutukset kunnan palveluihin 6.3.2022 asti

Coronavirus 3D illustration by CDC

Tiloihin ja toimintoihin voi osallistua vain terveenä. Pidä turvaväliä, muista käsidesi, käytä kasvomaskia suosituksen mukaan. Koronavirus on turvallisinta kohdata täyden rokotesarjan saaneena. Seuraava koronatiedote julkaistaan 7.3.2022.

Rajoituksia on kiristetty koronatartuntojen määrän nopean nousun ja henkilöstöresurssipulan vuoksi sekä henkilöstön turvaamiseksi.

Koulu

Koulun tilat on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä 6.3.2022 asti.

Opetus koulussa jatkuu lähiopetuksena. Koulussa on voimassa vahva maskisuositus. Opettajat käyttävät maskia. Koulun iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastusryhmät on peruttu toistaiseksi. Kaikki koululle sovitut tapaamiset ja tapahtumat joko perutaan tai siirretään toisiin tiloihin.

Päiväkoti

Päiväkoti on suljettu ulkopuolisilta 6.3.2022 asti.

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Lasta päiväkotiin tuovalle tai hakevalle aikuiselle suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Päiväkodin henkilökunta käyttää kasvomaskia.

Nuorisotilat

Nuorisotilojen toiminta on peruutettu 6.3.2022 asti.

Kirjasto

Kirjasto on auki normaalisti. Kirjastossa on voimassa vahva maskisuositus. Vältä tarpeetonta oleskelua kirjaston tiloissa.

Kuntosalit ja liikuntasali

Molemmat kuntosalit suljetaan 6.3.2022 asti.

Kunnantalo

Kunnantalo on suljettu ulkopuolisilta virka-aikana. Asiointi pyydetään tekemään puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Yhteystiedot: lestijarvi.fi/ota-yhteytta. Välttämättömissä tapauksissa kunnantalolle pääsee asioimaan ovikelloa soittamalla. Voimassa vahva maskisuositus.

Kokoontumisrajoituksen mukaisia kokouksia voidaan pitää kunnantalolla.

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tiedottaa suosituksista suoraan opiskelijoita.

Ohjeet seuroille ja tilojen vuokraajille

Kunnan tilojen vuokraajat, seurat, ryhmien järjestäjät ym. ovat velvoitettuja huolehtimaan AVIn antamien ohjeiden noudattamisesta. Toiminta tulee suunnitella siten, että lähikontakteja voidaan välttää ja terveysturvallisuutta lisätä. Pyydettäessä on esitettävä kirjallinen suunnitelma.

Kotipirtti

Yhdet vieraat kerralla talossa (1-2 vierasta). Samalle asukkaalle vain yhdet vieraat/vrk. Työn takia vierailut klo 16 jälkeen vain tapauskohtaisesti. Vierailijan tulee sopia vierailuaika etukäteen. Vierailija desinfioi kädet ja laittaa maskin eteisessä. Vierailija saa oleskella vain asukkaan huoneessa. Vierailija ei saa olla alle 2 metriä lähempänä asukasta.
VIERAILUT VAIN TERVEENÄ.

Rajoitukset

Tällä hetkellä on voimassa tartuntatautilakiin perustuva sisätilojen kokoontumisrajoitus ja tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus:

  • Sisätiloissa voidaan järjestää tapahtumia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Kokoontumisrajoitus päättyy 25.2. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.
  • Tilojen terveysturvallinen käyttö on järjestettävä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti, käsidesiä on oltava tarjolla ja asiakasmäärää voidaan rajoittaa tai porrastaa, sekä huolehtia ilmanvaihdon tehostamisesta. Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus on voimassa 28.2.2022 saakka.

 

Lisätietoa:

AVI korona: https://avi.fi/korona

AVIn tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930279

Soiten määräykset ja suositukset: https://korona.soite.fi/suositukset/

Koronatilanne kunnittain: https://www.koronatilastot.fi/fi/kunnat/