Ajankohtaista


OSALLISUUSKYSELY "Tulevan maakunnan osallisuuden edistämisestä"

Kysely asukasosallisuuden lisäämiseksi Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksessa
Maakunta- ja sote-uudistuksessa suomalaiseen hallintoon luodaan itsehallinnollinen maakunta. Maakunta vastaa 1.1.2021 alkaen: mm. aluekehityksestä, alueidenkäytön palveluista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. Lisätietoa www.alueuudistus.fi www.meidankeskipohjanmaa.fi.

Keski-Pohjanmaalla valmistelu on edennyt hyvin valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Asukkaiden osallistuminen on tärkeää maakunnan kehittämisessä, erityisesti myös sen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisessä. Sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitessa onkin käynnistynyt kolme asiakasraatia ja esim. järjestöjen neuvottelukunta tuomaan asukkaiden näkökulmaa palvelutuotantoon.

Haluamme kehittää myös rakenteellista asiakasosallisuutta ja tätä varten olemme rakentamassa Osallistu- ohjelmaa.Tämän kyselyn tarkoituksena on antaa uutta näkökulmaa nykyisiin käytäntöihin ja palveluntarpeisiin alueellamme. Kysely on luottamuksellinen ja kyselyn tuloksia hyödynnetään maakunnan osallisuussuunnitelman laatimisessa.

Kyselyyn voi vastata myös paperiversiolla joita on saatavilla erityisesti Soiten terveysasemilta, Silta yhteisöklubilta ja Keski-Pohjanmaan liitosta.

Kysely on auki 30.9.2018 asti.


Linkki kyselyyn